Túraautó-vk - Tassi elégedett az új csapatával, nem haragszik Micheliszre

Külföld, 2022.05.27

Elégedett az új csapatával a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnyében szereplő Tassi Attila, aki nem haragszik Michelisz Norbertre az idénynyitón történt ütközésük miatt, de reméli, hogy szombaton a Nürburgringen már a szerencsével sem áll majd hadilábon.

A Team Engstler által felkészített Hondát kormányzó 22 éves pilóta az MTI-nek azt nyilatkozta, nagyon szereti a legendás németországi pályát, sőt, ez a kedvence. Bár szerinte a Nordschleifén "sokat kell kockáztatni", de még úgy sem lehet tökéletes kört futni.

"Sajnos a csütörtöki első szabadedzésen egyetlen normális kört sem tudtam megtenni, mert komoly gumiproblémánk volt, változtatnunk is kellett a beállításokon. Ezt megtettük, de így is csak egy kört bírtak a gumik, igyekeztem kihozni abból a legtöbbet" - mondta Tassi, aki a leggyorsabbnak bizonyult a második gyakorláson.

A magyar versenyző elárulta, az Engstler csapat "száz százalékban" támogatja őt, és a hétvégeken igyekeznek mindent megadni neki, éppen ezért örül, hogy hozzájuk került.

"Az első hétvégén, Pau-ban nem volt szerencsénk, amit azért is sajnáltam, mert úgy éreztem, hogy kihoztam magamból és az autóból a lehető legtöbbet" - fogalmazott Tassi, aki az idénynyitó második futamának rajtja után Michelisszel ütközött, így hiába rajtolhatott a második helyről, végül csak három pontot szerzett.

"Norbi azonnal elnézést kért azért a manőverért, de akkor, ott, a pillanat hevében nem nagyon tudtam vele mit kezdeni, mert az elmaradt eredményt neki és nekem sem hozta ez vissza. De nincs köztünk harag, megbeszéltük, jó barátok vagyunk, az ilyesmi sajnos benne van az autósportban" - mondta Tassi.

Csapattársával, a 2005-ben és 2006-ban a Forma-1-ben is megfordult portugál Tiago Monteiróval kapcsolatban Tassi hangsúlyozta: szerencsésnek érzi magát, hogy ilyen tapasztalt versenyzőtársa van, akitől a mai napig sokat tanul.

"A cél mindig az, hogy jobb legyek, mint a csapattársam, de úgy érzem, mostanra már kölcsönösen segítjük egymást. Az idén azt mondta, hogy felnőttem, és a segítségére tudok lenni abban, hogy kihozza magából a maximumot" - nyilatkozta a magyar pilóta, aki a pénteki (mai) időmérő edzésről úgy vélekedett, céljuk az első tízbe kerülni.

"Keveset tudtunk tesztelni a szezon előtt, a csapattagok számára új az autó, tanulniuk kell. Ettől függetlenül a tempónk azért jó, és remélem, hogy ezúttal a szerencse is mellénk áll majd" - mondta Tassi, aki jelezte, elsődleges céljuk mindkét szombati futamot befejezni, valamint azokon a lehető legtöbb pontot begyűjteni.

A túraautó-vk második fordulójának időmérő edzésére 13 órától kerül sor a Nürburgringen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!