Új hadviselési elmélet kidolgozását sürgette az orosz védelmi miniszter

Külföld, 2019.06.18

Az orosz fegyveres erők alapvető feladata, hogy mielőbb kidolgozták a hadviselés új középtávú elméletét - jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter egy keddi moszkvai katonai vezetői szakkonferencia megnyitóján.

A tárcavezető az új generációs konfliktusokat a fegyveres harc klasszikus és aszimmetrikus módszerei összességeként jellemezte, "amelyekben a harci cselekmények gyors lefolyásúak a hibák kijavítására pedig egyszerűen nincs idő". Azt hangoztatta, hogy a modern háborúk új megközelítést igényelnek.

Sojgu szerint az orosz hadsereget és hadiflottát hamarosan lézer- és szuperszonikus fegyverekkel fogják felszerelni, ezen eszközök első példányait pedig kísérleti jelleggel már hadrendbe is állították. A miniszter egyebek között arról is szót ejtett, hogy a légierőt olyan célzó és navigációs eszközökkel szerelték fel, amelyek lehetővé tették a hagyományos töltetű bombák 10-15 méteres pontossággal való célba juttatását.

Szavai szerint a Szíriában szerzett harci tapasztalatokat beépítették a kiképzés programjába és a szabályzatba. Emlékeztetett rá, hogy az arab országban az orosz fegyveres erők 166 alkalommal mértek csapást terroristák objektumaira manőverező robotrepülőgépek alkalmazásával.

A Jurij Levada Független Elemzőközpont egy kedden közölt felmérése szerint egyébként az oroszok 88 százaléka véli úgy, hogy hazájuk fegyveres erői képesek megvédeni az országot, és csak 8 százalék képvisel ezzel ellentétes álláspontot.

49 százalék szerint a hadseregben szerződéses és sorkatonáknak egyaránt kell szolgálniuk. 31 százalék szerint a fegyveres erőknek kizárólag szerződésesekből kellene állniuk, 17 százalék pedig a szovjet típusú behívás híve. A megkérdezettek 60 százaléka egyetért abban, hogy egy igazi férfinak meg kell járnia a hadsereget.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!