Újabb jelentős gázlelőhelyre bukkantak Ukrajnában

Külföld, 2023.08.29

Újabb jelentős gázlelőhelyet fedezett fel Ukrajnában a Naftohaz ukrán állami gázvállalathoz tartozó Ukrhazvidobuvannya gázkitermelő cég - hozta nyilvánosságra kedden honlapján a Naftohaz.

A lelőhely készleteit egymilliárd köbméterre becsülik. "A mezőt közel négyezer méter mélyen fedezték fel a földfelszínről lefúrva a mélybe. A kapott geológiai információk szerint az új mező készletei elérhetik az egymilliárd köbméter földgázt" - fejtette ki jelentésében az ukrán gázvállalat. Hozzátette, hogy az Ukrhazvidobuvannya folytatja a geológiai kutatási programot ezen a területen, és további kútfúrásokat terveznek. A közleményből nem derült ki, hol található a lelőhely.

A vállalat emlékeztetett arra, hogy nem ez az első új szénhidrogén-lelőhely, amelyet idén fedeztek fel Ukrajnában: a Naftohaz vállalatcsoport a közelmúltban indított be két nagy hozamú kutat, amelyek együttesen több mint 430 ezer köbméter gázt termelnek ki naponta.

"A készletek növelésével perspektívát teremtünk a gáztermelés fenntartható növekedéséhez" - jelentette ki Oleh Tolmacsev, a gázkitermelő cég ügyvezető igazgatója.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!