Ukrajnai háború - A Dévai Szent Ferenc Alapítvány és az Emberi Méltóság Tanácsa együtt segíti a Kárpátalján élő magyarokat

Külföld, 2023.05.09

Együttműködési megállapodást írt alá a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és az Emberi Méltóság Tanácsa kedden Budapesten a Kárpátalján élő magyarok érdekében.

A megállapodást Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, az Emberi Méltóság Tanácsának képviseletében pedig Lomnici Zoltán elnök és Szunai Miklós főtitkár látta el kézjegyével a Kárpátalján élő magyaroknak szánt adományok eljuttatásáról, továbbá arról a kezdeményezésről, amit Böjte Csaba a Kárpát-medencében élő népek együttműködéséért jelentett be.

"Ferenc pápa arra biztatott minket, hogy legyünk hídépítő nép. Az utolsó személyiség, aki erre képes volt, az Hunyadi János, hiszen őt minden Kárpát-medencei nép magáénak érezte" - mondta Böjte Csaba.

Lomnici Zoltán köszöntőbeszédében elmondta, hogy Kárpátalján 155 ezren vallják magukat magyarnak, ami szerinte "példátlan kiállás a magyarság mellett, miközben óriási veszélynek vannak kitéve a háború következtében".

Hozzátette, Kárpátalja az anyaország segítsége nélkül eddig sem tudott volna megfelelően működni, így joggal "várjuk azt el, hogy a magyarokat ne érje semmilyen hátrányos megkülönböztetés".

Szunai Miklós arról beszélt: a kezdeményezés azért is fontos, mert "mi, magyarok minden elkövetünk, hogy a környező országok népeivel jóban legyünk".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!