Ukrajnai háború - Ideiglenes irodát nyitott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala Záhonyban

Külföld, 2022.03.03

Ideiglenes területi irodát nyitott a záhonyi vasútállomáson az Alapvető Jogok Biztosának Hivatal az ukrajnai háború elől menekülők közvetlen támogatásáért csütörtökön.

Az ombudsmani hivatal tájékoztatása szerint az ENSZ Nemzeti Emberi Jogi Intézményének munkatársai az ügyintézésben, jogi tanácsadásban segítik a hozzájuk fordulókat, egyúttal a humanitárius segítségnyújtásban is közreműködnek.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben idézték Kozma Ákost, az alapvető jogok biztosát, aki szerint ebben a háborús helyzetben is elkötelezettnek kell lenni az emberi jogok védelme iránt.

"Aktív szolidaritást kell vállalnunk, egyénileg és közösségként is segítenünk és támogatnunk kell a háború minden áldozatát, a menekülő embereket" - mondta.

Jelezte, hogy százezer fölé emelkedett azoknak az embereknek a száma, akik Ukrajnából, a háború elől menekültek Magyarországra. Hozzátette: kollégáival minél több embernek közvetlen jogi és humanitárius segítséget kívánnak nyújtani.

Közölte, hogy honlapjukon, a www.ajbh.hu-n elérhető az a menüpont is, ahol - közösségi oldaluk mellett - magyar, ukrán és angol nyelven rendszeresen frissülő menedékjogi információkat adnak a háború elől Magyarországra érkezőknek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!