Ukrajnai háború - III. Károly: az Ukrajna elleni támadás veszélyezteti Európa biztonságát

Külföld, 2023.03.30

Az Ukrajna elleni orosz támadó háború veszélyezteti Európa biztonságát és a demokratikus értékeket - jelentette ki III. Károly brit uralkodó csütörtökön a német szövetségi parlamentben (Bundestag).

III. Károly a háromnapos németországi látogatása legfontosabb elemeként elmondott parlamenti beszédében kiemelte, hogy a háború elképzelhetetlen szenvedést okoz ártatlan embereknek, életeket tesz tönkre és "brutálisan a földbe tiporja a szabadságot és az emberi méltóságot".

A világ azonban nem nézi mindezt tétlenül, és "egységünkből erőt meríthetünk Ukrajna, a béke és a szabadság védelméhez" - mondta a király, rámutatva, hogy hazája és Németország Ukrajna legnagyobb támogatója Európában.

"Fontos vezető szerepet vállaltunk, határozottan reagáltunk, és meghoztunk döntéseket, amelyek korábban talán elképzelhetetlenek lettek volna" - tette hozzá III. Károly.

Aláhúzta: "rendkívül bátor, fontos és üdvözlendő", hogy Németország igen jelentős katonai támogatást nyújt az orosz támadás ellen védekező Ukrajnának.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!