Ukrajnai háború - Két Leopard-2 tank megsemmisítéséről tett bejelentést az orosz védelmi minisztérium

Külföld, 2024.01.16

Négy ukrán harckocsit semmisített meg az elmúlt nap folyamán az orosz hadsereg, köztük két Leopard-2 típusút a Kupjanszk körzetében vívott harcokban - közölte keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint az orosz haderő három frontszakaszon tizenöt rohamot vert vissza, közülük hat olyat, amelyet Kupjanszk felől indítottak az ukránok. A Moszkvában kiadott tájékoztatás szerint az ukrán fél vesztesége a fronton csaknem ezer katona volt, akik közül a legtöbben, mintegy 280-an Donyeck körzetében estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

Az összesítés a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett öt páncélozott harcjárművet, négy gyalogsági harcjárművet, egy amerikai M109-es Paladin önjáró löveget, négy amerikai M777-es vontatott tarackot, valamint tizenhárom HIMARS-rakétát és 69 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek kedden ukrán tüzérségi és dróntámadást. Voronyezs nyolc társasházának összesen 35 lakásában kárt okoztak tüzérségi lövedékek, viszont nyolc drónt lelőtt, illetve elfogott az orosz légvédelem. A városban a károk helyreállítására hivatkozva rendkívüli állapotot vezettek be.

A "Donyecki Népköztársaság" legfelsőbb bírósága életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte Szerhij Mihajlenkót, az Azov alakulat volt géppuskását, aki 2022. március 19-én Mariupolban tüzet nyitott egy civileket szállító autóra, amelyben két férfi, egy nő és egy hároméves gyerek életét vesztette. Az elítélt elismerte bűnösségét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!