Ukrajnai háború - Lengyel szervezet: elhunyt az Ukrajnában megsebesült önkéntes segélymunkás

Orosz-ukrán háború, 2023.03.27

Elhunyt a kijevi klinikán az a lengyel önkéntes, aki korábban humanitárius segély szállításakor Kelet-Ukrajnában súlyos sérüléseket szenvedett - közölte egy lengyel segélyszervezet hétfőn.

A Marek keresztnevű önkéntes haláláról elsőként egy varsói baptista közösség körében létrejött, Nehemiás ószövetségi prófétáról elnevezett segélyszervezet számolt be a PAP hírügynökségnek küldött közleményben.

A szervezet március 18-án adta hírül, hogy Kelet-Ukrajnában orosz támadás következtében megsebesült két önkéntese. Mindkettőt Dnyipróba szállították kórházi kezelésre. Pénteken közölték: a két önkéntes közül az egyik könnyebben sérült személy hazatért Lengyelországba, a másikat pedig Dnyipróból Kijevbe szállították további kezelésre.

A Nehemiasz szervezet hétfői közleménye szerint az ukrán orvosok többórás műtétek során küzdtek a súlyosan sérült fiatalember életéért. A kijevi kórházban hétfő délelőtt mégis elhunyt önkéntes tapasztalt és jól felkészült segélymunkás volt, 2022 ősze óta más kelet-ukrajnai humanitárius missziókban is részt vett - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!