Ukrajnai háború - Macron felvette a kapcsolatot a lengyel vezetőkkel

Külföld, 2022.11.15

Emmanuel Macron francia államfő felvette a kapcsolatot a lengyel vezetőkkel azon lengyel médiahír kapcsán, miszerint két orosz rakéta csapódott be lengyel területen, és tájékozódik a helyzetről - jelezte kedd este a francia elnöki hivatal.

Az Elysée-palota tájékoztatása szerint a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 csúcstalálkozóján az indonéziai Bali szigetén fekvő Nusa Dua luxusüdülőhelyen tartózkodó francia elnök vizsgálja annak a lehetőségét, hogy szerda reggel a jelenlévő vezetők megvizsgálják a Lengyelországban kialakult helyzetet.

A francia védelmi minisztérium jelezte: a köztársasági elnök utasítást adott a "szükséges ellenőrzések elvégzésre a tények megállapítása érdekében, szorosan együttműködve Lengyelországgal és a NATO-n belüli szövetségeseinkkel".

A nemzetgyűlésben Sonia Backes államtitkár tolmácsolta Elisabeth Borne miniszterelnök üzenetét, miszerint "a kormány nagyon közelről figyeli a helyzetet szoros kapcsolatban állva a lengyel szövetségeseinkkel".

"Lengyelország minden esetben számíthat Franciaország szolidaritására és folyamatosan tájékoztatjuk önöket a hírekről, amelyeket kapunk" - mondta a kormánytag a képviselőknek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!