Ukrajnai háború - Oroszokhoz köthető svájci, franciaországi, tajvani és arab emírségekbeli cégeket sújtott szankciókkal az amerikai kormány

Külföld, 2022.11.15

Külföldön működő orosz katonai beszerzési hálózatokat és magánszemélyeket sújtott újabb szankciókkal az Egyesült Államok "az Ukrajna ellen alaptalanul megindított háború miatt" - közölte az amerikai külügyminisztérium hétfőn.

A bejelentés szerint a külügyi tárca pénzügyminisztériummal közös fellépése nemzetközi eladókat és közvetítőket célzott meg az újabb intézkedésekkel, beleértve európai és ázsiai beszerzési és közvetítői hálózatokat is.

Az intézkedés hatálya alá esik a Milandr elektronikai fejlesztőcég, amely az indoklás szerint része az orosz katonai kutatási-fejlesztési rendszernek, és részt vett orosz fegyverek előállításában. Az amerikai pénzügyminisztérium gazdasági büntetőintézkedés hatálya alá helyezte a Milandr három leányvállalatát is: egy Örményországban és egy Tajvanon működő vállalatot, valamint egy Svájcban bejegyzett vállalkozást. A cégek vezetőit szintén érintik az intézkedések - áll az amerikai bejelentésben.

Emellett szankciókat hoztak a már büntetőintézkedéssel sújtott orosz vállalkozó, Szulejmán Kerimov családjának több tagja ellen: fia, lányai és felesége, valamint az üzletemberhez köthető, az Egyesült Arab Emírségekben működő pénzügyi közvetítőcég ellen.

Szankcionáltak négy franciaországi ingatlancéget is, amelyek szintén a Kerimov család érdekeltségi körébe tartoznak, valamint a cégek svájci állampolgárságú elnökét.

A hétfői bejelentés szerint a pénzügyminisztérium két további svájci holding-vállalkozást is gazdasági büntetőintézkedéssel sújtott, ezek a már régebben szankciókkal sújtott Andrej Grigorjevics Gurjev korábbi orosz szenátor érdekeltségi körébe tartoznak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!