Ukrajnai háború - Rohamok és átkelési kísérletek meghiúsításáról tett bejelentést az orosz védelmi minisztérium

Külföld, 2023.10.22

Hét szárazföldi roham, valamint diverzáns- és felderítőcsoportok több herszon megyei Dnyeper-átkelési kísérletének meghiúsításáról számolt vasárnap az orosz védelmi tárca, ezek során a közlés szerint mintegy 820 ukrán katona esett el vagy sebesült meg.

Az orosz hadijelentés szerint a legsúlyosabb, 550 fős emberveszteséget az ukrán fél a Donyeck környéken vívott harcokban szenvedte el. Az összesítés a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett egy kommunikációs központot, a rádióelektronikai harc két állomását, egy repülőgéplőszer-raktárt és négy egyéb lőszerraktárt, három MiG-29-es és egy Szu-25-ös repülőgépet, öt harckocsit - közülük négy a zaporizzsjai fontszakaszon vált üzemképtelenné -, kilenc páncélozott harcjárművet, két gyalogsági harcjárművet, egy lengyel Krab önjáró és egy M777-es vontatott tarackot, nyolc HIMARS- és négy Uragan-rakétát, valamint 30 drónt.

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek vasárnap a helyi hatóságok ukrán tüzérségi és dróntámadást. Donyeckre csak vasárnapra virradóra éjjel 22 darab 155 milliméteres lőszert lőttek ki. Szevasztopolban délután légiriadót rendeltek el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!