Ukrajnai háború - Ukrán légierő: a légvédelem orosz drónokat és egy rakétát semmisített meg Ukrajna fölött

Külföld, 2023.10.23

Oroszország 13 Sahid típusú önmegsemmisítő drónnal, egy irányított H-59 rakétával és egy azonosítatlan drónnal támadta meg Ukrajnát hétfőre virradó éjjel, a légvédelem valamennyit a levegőben megsemmisítette - közölte az ukrán légierő a Telegramon.

A jelentés szerint az orosz erők délről az Oroszország által még 2014-ben önkényesen elcsatolt Krím félszigetről indították a Sahid drónokat, amelyek különböző irányokba repültek Ukrajna déli, keleti és középső régióiba. A H-59-es rakétát egy Szu-34-es repülőgépről lőtték ki Zaporizzsja megye légteréből. Feltehetően Ukrajna északi határánál indítottak útnak egy ismeretlen típusú drónt.

Az éjjel légiriadót rendeltek el a déli régiókban az orosz támadó drónok veszélye miatt. Ugyancsak légiriadó volt a nyugat-ukrajnai Hmelnickij megyében. A dél-ukrajnai Odessza közelében az egyik lelőtt drón roncsai megrongálták egy kikötői raktár tetejét, és tűz is keletkezett, amit idő közben eloltottak - hozta nyilvánosságra Oleh Kiper, a régió kormányzója. Hozzátette, hogy a megye fölött az ukrán légvédelem kilenc támadó drónt semmisített meg. A támadások következtében senki sem sérült meg.

Az ukrán vezérkar legfrissebb hétfői összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mintegy 870-nel 294 700-ra nőtt. Az ukrán erők vasárnap megsemmisítettek egyebek mellett 12 orosz harckocsit és 325 tüzérségi rendszert.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!