TV műsor

Ukrán válság - A donyecki kormányzó autója közelében rakétatalálat ért egy teherautót, egy katona meghalt

Külföld, 2019.07.10

Egy katona életét vesztette, egy másik pedig megsebesült, amikor páncéltörő rakétával eltalálták az ellenséges erők az ukrán hadsereg egyik Kraz típusú teherautóját a Donyeck megye déli részén lévő Hranitne településnél - közölte szerdán az ukrán Egyesített Erők Parancsnoksága.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál értesülése szerint az eltalált autó abban a konvojban haladt, amelyben Donyeck megye múlt pénteken kinevezett új kormányzója, Pavlo Kirilenko utazott. Az információt a parancsnokság sajtóosztálya sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Később annyit közöltek, hogy a kormányzót szállító autó a "közelben állt", és Kirilenkónak nem esett baja.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök - sajtószolgálatának közlése szerint - a támadást a minszki folyamat és a normandiai formátumú tárgyalások újraindításának aláaknázására tett kísérletnek minősítette.

"Ez az arcátlan támadás pontosan megmutatta, ki is az valójában, aki nem akar békét a Donyec-medencében" - fogalmazott Zelenszkij. "Nem válik be viszont a provokátorok számítása. Elkötelezettségünk a (konfliktus) diplomáciai megoldása mellett változatlan" - fűzte hozzá.

Az államfő utasította Ruszlan Homcsak vezérkari főnököt, hogy az ukrán fegyveres erők alakulatai minden tőlük telhetőt tegyenek meg a diverzáns csoportok azonosítására és semlegesítésére, azonnal és határozottan reagáljanak bármilyen, a polgári lakossággal vagy katonákkal szembeni fegyveres provokációra.

Zelenszkij kifejezte részvétét az elesett katona családjának, sérült bajtársának pedig mihamarabbi felépülést kívánt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!