Ukrán válság - A spanyol külügyminiszter bekérette Oroszország madridi nagykövetét

Külföld, 2022.02.23

A spanyol külügyminiszter, José Manuel Albares szerdán bekérette Jurij Korcsagint, Oroszország madridi nagykövetét, hogy tájékoztassa: Spanyolország elutasítja "az orosz kormány egyoldalú és a nemzetközi joggal ellentétes akcióit".

A találkozóról a tárcavezető a parlament külügyi bizottságának ülésén számolt be, ahol kijelentette: "egyáltalán nem kizárt az a forgatókönyv, miszerint Oroszország megtámadja Ukrajnát".

Szavai szerint "történelmi eseménnyel állunk szemben, amely az elmúlt évtizedek legnagyobb veszélyét jelenti Európa biztonságára nézve, és valószínűleg a legnagyobb katonai bevetés a második világháború óta".

José Manuel Albares hangsúlyozta: Spanyolország továbbra is a párbeszédet támogatja annak ellenére, hogy Oroszország "ezt nagyon megnehezíti, hogy azt ne mondjam, lehetetlenné teszi".

A spanyol külügyminisztérium szerdán módosította a nemzetközi utazásokra vonatkozó ajánlását, és nem javasolja állampolgárainak, hogy Ukrajnába utazzanak. Az ott tartózkodóknak pedig azt tanácsolja, hogy minél hamarabb hagyják el az országot - mondta a miniszter.

Hozzátette: jelenleg 334, Ukrajnában lévő spanyol állampolgárról tudnak, az elmúlt hetekben több mint százan tértek haza az események miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!