Ukrán válság - Egy civil meghalt a Donyec-medencei harcok övezetében

Külföld, 2021.02.09

Egy személyautó megállás nélkül hajtott át egy ellenőrző ponton a Donyec-medencében ukrán oldalról a szakadárok ellenőrzése alatti területre, amiért az ukrán katonák tüzet nyitottak rá, és a gépkocsiban tartózkodók közül egy személy meghalt, egy másik pedig sérüléseket szenvedett - közölte kedden az ukrán hadműveleti erők parancsnoksága.

A közlemény szerint az incidens Donyeck megyében, Viktorivka település közelében történt. Az autóban két személy tartózkodott. A katonák felszólítására a sofőr nem állt meg az ellenőrző pontnál, sőt gázt adott. A poszton tartózkodó katona előbb a levegőbe adott le figyelmeztető lövést, majd ezután vette célba a járművet.

"A gépesített zászlóalj orvosi központjának dolgozói elsősegélyben részesítették a sebesülteket, és kórházba szállították őket. Az autó vezetője a kórházba vezető úton belehalt sérüléseibe" - tájékoztatott az ukrán erők parancsnoksága.

A helyszínre kiérkeztek a rendvédelmi szervek és a katonai rendészet tagjai, hogy kivizsgálják az incidens körülményeit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!