Ukrán válság - Franciaország Ukrajna haladéktalan elhagyására kéri állampolgárait

Külföld, 2022.02.24

Franciaország azt ajánlja minden Ukrajnában tartózkodó állampolgárának, hogy haladéktalanul hagyja el az országot, és határozottan nem tanácsolja a látogatást a háború által leginkább fenyegetett, északi és nyugati övezetekben.

"Az élesen feszült helyzetben, amelyet az Ukrajna határain elrendelt orosz csapatösszevonások okoztak, azon orosz döntés által, amely elismerte a donyecki és a luhanszki terültek függetlenségét, és az ukrán parlament által a mai napon megszavazott rendkívüli állapot bevezetésére való tekintettel, az Ukrajnában lévő francia állampolgároknak haladéktalanul el kell hagyniuk az országot" - olvasható a francia külügyminisztérium szerda este kiadott közleményében.

"Nem tanácsos egyáltalán Ukrajnába utazni egyelőre. Az ország északi és keleti határvidékeire látogatni pedig határozottan nem tanácsos" - áll a szövegben.

Szombaton a francia diplomácia még úgy fogalmazott, hogy "ajánlatos elhagyni Ukrajnát minden francia állampolgárnak, aki nem halaszthatatlan okból tartózkodik az országban".

A külügyi szóvivő jelezte az AFP hírügynökségnek, hogy a nagykövetség folytatja a munkáját a kijevi hatóságok felé, és a külképviselet telefonon felvette a kapcsolatot minden francia állampolgárral az országban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!