Ursula von der Leyen: az agrár-élelmiszeriparnak hosszú távú perspektívára van szüksége

Külföld, 2024.01.25

Az agrár-élelmiszeriparnak Európában hosszú távú perspektívára, kiszámítható fejlődésre van szüksége, ezért az Európai Unió stratégiai párbeszédet indít a mezőgazdaság jövőjéről - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön egy brüsszeli konferencián.

Ursula von der Leyen hangsúlyozta, az EU-nak új utakat, közös és tartós megoldásokat kell találnia a mezőgazdaságot érintő egyre sokasodó kihívásokra és problémákra, ezért a brüsszeli testület párbeszédre hívja a szektor szereplőit.

"Szeretnénk meghallgatni önöket, és felkérni arra, hogy közösen vitassuk meg és dolgozzunk ki forgatókönyveket az európai mezőgazdaság jövőjére vonatkozóan" - fogalmazott.

Tájékoztatása szerint a párbeszéd célja, hogy az EU az érintett szereplőkkel új megoldásokat találjon a gazdálkodók életszínvonalának növelésére és a vidéki élet vonzerejének fokozására.

Választ kell találni arra, miként lehet fenntartható a mezőgazdaság és javítható Európa élelmezési rendszere egy versenyképes, virágzó jövő érdekében. Konszenzusra és közös elképzelésekre van szükség - mondta.

Az agrár-élelmiszeriparnak Európában hosszú távú perspektívára van szüksége, hogy szembenézzen a piacokat terhelő és a megélhetést veszélyezetető kihívásokkal - emelte ki végezetül az uniós bizottság elnöke, majd hozzátette: az agrárium szereplői tisztességes díjazást érdemelnek.

Az EU célja, hogy támogassa a termelők megélhetését és szavatolja Európa élelmezésbiztonságát - tette hozzá Ursula von der Leyen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!