Valamennyi amerikai elnökfeleség részt vett Jimmy Carter feleségének gyász-szertartásán

Külföld, 2023.11.29

A 99 éves Jimmy Carter mellett az életben lévő First Ladyk mindegyike részt vett Rosalynn Carter, Jimmy Carter egykori elnök feleségének gyász-szertartásán kedden.

Jimmy Carter több hónap után először jelent meg a nyilvánosság előtt, az Atlantában tartott templomi búcsúztatón. A kerekes székben ülő volt elnököt hozzátartozói kísérték.

A szertartáson a hivatalban lévő elnök, Joe Biden és felesége Jill BIden is részt vett. Férje nélkül jelent meg Laura Bush, Michelle Obama és Melania Trump, míg Hillary Clinton és Bill Clinton közösen volt ott az eseményen.

A nyilvános búcsúztatáson gyermekei emlékeztek Rosalynn Carterre, aki november 19-én otthonában halt meg 96 évesen a Georgia állambeli Plains városában, a településen, ahol megszületett. A temetést szűk családi körben szerdán tartják szülővárosban.

Az Egyesült Államok 39. elnökének feleségére olyan "First Lady"-ként emlékeztek, aki a megszokottnál aktívabb szerepet vállalt a Fehér Ház lakójaként, és aki számos politikai ügyben volt férje tanácsadója. Jimmy Carter elnöki ciklusának lezárulta, 1981 után Rosalynn Cartert elsősorban humanitárius szerepvállalásáról ismerték az amerikaiak.

Jimmy Carter és Rosalynn Carter 77 éven keresztül volt házas, 4 gyermekük, 11 unokájuk és 14 dédunokájuk született.

A volt elnök az év eleje óta, saját kérésére, hospice ellátásban részesül otthonában, felesége nyáron szintén hospice-ba került, nem sokkal azután, hogy demenciát állapítottak meg nála.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!