TV műsor

Varga Judit: az eddigieknél is hiteltelenebbé vált a Magyarország elleni brüsszeli "boszorkányüldözés"

Külföld, 2020.10.19

Varga Judit igazságügyi miniszter szerint az eddigieknél is hiteltelenebbé vált a Magyarország elleni brüsszeli "boszorkányüldözés", a 7-es cikkelyes eljárástól az uniós költségvetési források kifizetésének jogállamisági kritériumokhoz kötéséig.

A miniszter hétfői, a Facebook-oldalán közzétett bejegyzése szerint Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő kiszivárgott videója végén azt mondja: ha a jog nyelvén beszélünk a jogállamiságról, akkor a Fidesznek és Varga Juditnak sajnos igaza van.

A felvételből még világosabbá vált, hogy a magyar ellenzék és "a velük szoros kapcsolatot ápoló álcivil szervezetek" azért próbálják folyamatosan összemosni és politikai síkra terelni a jogállamisággal összefüggő kérdéseket, mert ha jogi úton vizsgáljuk azokat, kiderül, hogy álhírekről van szó, és "összedől az ellenzéki narratíva" - írta.

Varga Judit úgy fogalmazott: "ország-világ előtt kidurrant a Momentum és a teljes magyar ellenzék által évek óta fújt jogállamisági lufi".

A miniszter szerint már csak az a kérdés, hogy "a Momentum brüsszeli szövetségeseinek mennyire kínos ez a lebukás, és tudják-e komoly arccal tovább folytatni a hazugságokra épülő légvárépítést".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!