Varga Judit: az EP ismét megpróbálja rátenni a kezét a magyar embereknek járó forrásokra

Külföld, 2021.03.24

Miközben a koronavírus-járvány Európában elemi erővel tombol és a tagállamok azon dolgoznak, hogy emberéleteket mentsenek, az Európai Parlament (EP) ismét megpróbálja rátenni a kezét a magyar embereknek járó forrásokra - közölte az igazságügyi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Varga Judit a bejegyzésében azt írta: "bár már megszokhattuk, mégis szomorú, hogy a magyar ellenzéki pártok támogatják, sőt oroszlánrészt vállalnak ebben a rosszindulatú machinációban és még büszkék is rá."

Decemberben a kormány sikeresen elhárította a baloldal támadásait, és megvédte a magyarok érdekeit. "Azonban azt, ami jogellenes, nem hagytuk szó nélkül," a kormány Lengyelországgal közösen az Európai Unió Bíróságához fordult, hogy vizsgálja meg a kondicionalitási rendeletet - emlékeztetett.

Mint írta: decemberben az állam- és kormányfők megállapodása alapján az Európai Bizottság vállalta, hogy addig nem alkalmazza a rendeletet, amíg azt az Európai Unió Bírósága vizsgálja.

Alapos jogi vizsgálathoz idő kell - mutatott rá a miniszter, hozzáfűzve: a Sargentini-jelentés "jogsértő szavazásával" kapcsolatos per már több mint két éve tart.

Varga Judit szerint a kondicionalitási rendelet alkalmazását sürgető Európai Parlament most nemcsak az Európai Bizottságot fenyegeti, hanem közvetetten az uniós bírákra is súlyos politikai nyomást gyakorol egy folyamatban lévő ügyben. "Ha valami, ez a magatartás súlyosan sérti a jogállamiságot" - értékelt bejegyzésében a miniszter.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!