Varga Judit: az európai baloldal mindenkit elhallgattatna, akivel nem ért egyet

Külföld, 2021.04.02

Az európai baloldal mindenkit elhallgattatna, akivel nem ért egyet, és amikor lehetősége van rá, ezt meg is teszi - hangsúlyozta Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtök este a Facebook-oldalán.

Varga Judit igazságügyi miniszter Kedden Janez Jansa szlovén kormányfő felszólította Sophie in 't Veld holland liberális európai parlamenti (EP-) képviselőt, hogy távozzon az EP demokráciafigyelő csoportjának éléről, mert nem tette lehetővé, hogy levetítsenek egy videoösszeállítást a szlovén médiahelyzettel kapcsolatos parlamenti vitában.

Varga Judit megjegyezte, jól ismerik Sophie in 't Veld holland képviselőt, "akinek már egy évtizede a kedvenc hobbija Magyarország rágalmazása".

Hozzátette, a képviselő "abszurd módon" az Európai Parlament szlovéniai médiaszabadságot vizsgáló munkacsoporti meghallgatásán tiltotta meg a szlovén miniszterelnöknek, hogy nyilvánosan bemutasson egy a témával kapcsolatban készített videofelvételt.

"Az ülést vezető képviselő önellentmondásokba keveredve, kioktató hangnemben magyarázkodva utasította el a szlovén miniszterelnök kérését" - fogalmazott Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter azt írta: ez újabb bizonyíték arra, hogy a "jogállamisági" ülések nem a demokráciáról és az alapjogokról, hanem a jobboldali vezetésű országokkal szembeni politikai boszorkányüldözésről szólnak.

"Több tiszteletet Közép-Európának! Több tiszteletet a közép-európai állampolgároknak!" - zárta bejegyzését Varga Judit.
(MTI)

Címkék

Varga Judit
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!