Varga Judit: elutasítottunk minden politikai támadást a biztonságos oltóanyagokkal szemben

Belföld, 2021.05.11

A magyar kormány  kezdettől fogva hangsúlyozta, hogy az oltás nem politikai kérdés, ezért elutasítunk minden politikai indíttatású támadást a hatásos és biztonságos oltóanyagokkal szemben - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az egyik közösségi oldalon közzétett üzenetében kedden.

Varga Judit az uniós tagállamok általános ügyekért felelős minisztereinek brüsszeli tanácsülését követően közzétett üzenetében kijelentette: amikor emberi életek vannak veszélyben, "nem megengedhető, hogy politikai alapon válogassunk" vakcina és vakcina között.

"Biztosak voltunk abban, hogy úgy tudjuk a legtöbb emberéletet megmenteni, ha mindent megteszünk azért, hogy a legtöbb vakcina rendelkezésre álljon" - fogalmazott.

Elmondta, Magyarország mára első Európában az átoltottság tekintetében. Vakcina van, "mindenkit képesek vagyunk beoltani", a cél, hogy Magyarország mihamarabb elérje az 5 millió oltottat - közölte.

Tájékoztatása szerint az Általános Ügyek Tanácsa ülésén az uniós oltási helyzet mellett szó volt a rezsicsökkentés kérdésköréről is. Elmondta: az ülésen világossá tette, hogy a magyar kormány nem támogat semmilyen kezdeményezést, ami növelné a lakossági energiaárakat.

"Megvédjük a rezsicsökkentést" - fogalmazott.

Egy másik bejegyzésében arról is tájékoztatott, hogy a tanácskozás margóján találkozott Didier Reynders igazságügyért felelős uniós biztossal, akivel megosztotta a korábbi, Magyarországot alaptalanul bíráló jogállamisági jelentéssel kapcsolatos aggályait. Emlékeztetett: az Európai Bizottság még áprilisban tett ígéretet arra, hogy az idei jelentésük minden tagállamot egyenlő mércével mér majd, kitérve a megítélésük szerint pozitív tagállami fejleményekre is.

"Továbbra is elvárjuk, hogy a 2021-es jogállamisági jelentés pártatlan, valós tényeken alapuló, a magyar kormány álláspontját is magában foglaló beszámoló legyen" - fogalmazott.

A magyar kormány mindig nyitott marad a párbeszédre, hogy az egyoldalú és félrevezető tájékoztatás helyett egy őszinte és a kölcsönös tiszteleten alapuló véleménycsere alakuljon ki - tette hozzá Varga Judit.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!