Varga Judit: erős nemzeteken alapuló, okos Európára van szükség

Külföld, 2021.10.29

Nem szuperhatalomra, hanem erős nemzeteken alapuló, okos Európára van szükség - írta az igazságügyi miniszter pénteken közösségi oldalán az Európa jövőjéről szóló vitáról.

Varga Judit igazságügyi miniszter Varga Judit közölte, hogy javában zajlik az Európa jövőjéről folytatott eszmecsere, a magyar szervezésű rendezvények száma átlépte a háromszázat.

Így a háromezerből pontosan 316 regisztrált eseménnyel Magyarország továbbra is tartja a második helyét, szorosan követve Németországot - tette hozzá.

Megjegyezte: a fenti adatokból is jól látszik, hogy nagy bajban lehetnek a "HUXIT-ot kiáltó brüsszeli bürokraták és újságírók", hiába ugyanis a hisztériakeltés.

"Mi, magyarok ragaszkodunk európai értékeinkhez" - emelte ki.

Közölte: Magyarország olyan közösséghez akar tartozni, amelyhez egykor csatlakozott, és nem ahhoz, amivé a brüsszeli intézmények azt tenni akarják. Varga Judit szerint nem szuperhatalomra, hanem erős nemzeteken alapuló, okos Európára van szükség.

Olyan Európára van szükség, ahol nem az intézmények diktálnak a tagállamoknak, hanem a nemzetek döntenek arról, mely hatáskört osztják meg Brüsszellel és melyeket őrzik meg maguknak - írta. Az igazságügyi miniszter hozzátette: olyan közösség kell, ahol az egység épp annyira fontos, mint a sokféleség.

Ezért fontos, hogy minél többen hallassák a hangjukat, "mondjunk nemet közösen a lopakodó hatáskörbővítésre" - fogalmazott Varga Judit.
(MTI)

Címkék

Varga Judit
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!