Varsó: lengyel gépek nem repültek a fehérorosz határ közelében

Külföld, 2021.04.13

Nem végeztek repüléseket lengyel katonai gépek a Lengyelország és Fehéroroszország közötti államhatár közelében - közölte kedden a varsói nemzetvédelmi tárca az állítólagos légtérsértésről szóló minszki bejelentésre reagálva.

A minszki védelmi minisztérium kedden közölte: előző este Fehéroroszország légterét megsértette egy azonosítatlan repülőgép Lengyelország felől.

Lengyelország folyamatosan figyeli a légteret, és a hétfő esti órákban katonai gépek nem végeztek repüléseket a lengyel-fehérorosz határ közelében - válaszolt a minszki közleményre a varsói nemzetvédelmi minisztérium Twitter-oldalán.

Varsó és Minszk között feszültté vált a viszony az augusztus 9-i fehéroroszországi elnökválasztás óta, amelyen vitatott körülmények között újraválasztották Aljakszandr Lukasenka államfőt.

Az elnökválasztás után tömegtüntetések kezdődtek Lukasenka ellen. Ezeket a fehérorosz hatóságok kezdetben könyörtelen brutalitással igyekeztek megfékezni. A fehérorosz ellenzéki vezetők közül többen a balti országokba vagy Lengyelországba menekültek, vagy a hatóságok kitoloncolták őket az országból.

Tovább élezte a feszültséget a két ország között, hogy Fehéroroszországban letartóztatták a helyi lengyel kisebbség több vezetőjét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!