Varsó: véletlenül sértette meg egy lengyel harci helikopter Fehéroroszország légterét

Külföld, 2021.04.30

Varsó szerint nem szándékos légtérsértést követett el az a Mi-24-es lengyel harci helikopter, amely péntekre virradóra rövid időre berepült fehérorosz terület fölé.

Előzőleg a minszki védelmi tárca azt közölte, hogy a helikopter Kozlovicsi térségében lépett be a fehérorosz légtérbe, amelyben nagyjából egy percig tartózkodott. Pénteken az incidens miatt bekérették a védelmi minisztériumba a minszki lengyel katonai attasét, és magyarázatot kértek tőle a történtekre.

A lengyel fegyveres erők műveleti parancsnoksága pénteken válaszul azt közölte, hogy szabályos határőrizeti tevékenység közben került sor a fehérorosz légtér megsértésére, az incidens azonban nem volt célzott, hanem véletlenszerű és rövid időtartamú.

Minszk április 13-án is közleményt adott ki arról, hogy Fehéroroszország légterét megsértette egy Lengyelország felől berepülő azonosítatlan repülőgép. Varsó akkor azzal válaszolt, hogy lengyel katonai gépek nem végeztek repüléseket a Lengyelország és Fehéroroszország közötti államhatár közelében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!