Vártnál minimálisan kisebb lett a RBI negyedéves profitja

Külföld, 2019.11.14

A szakértői várakozásoknál minimálisan kisebb lett a Raiffeisen Bank International (RBI) osztrák pénzintézet profitja az idei harmadik negyedévben.

A cég csütörtökön azt közölte, hogy a konszolidált adózott eredménye 303 millió euró lett, ami kisebb a negyedévvel korábbi 345 millió euró és az egy évvel korábbi 417 millió euróhoz képest.

A szakértők alig nagyobb, 305 millió euró eredményre számítottak.

Az RBI honlapján az szerepel, hogy a negyedéves nettó kamatbevétele 866 millió euró volt. Negyedévvel korábban 840 millió euró, a tavalyi harmadik negyedévben pedig 856 millió euró volt.

A bank alapvető tőkemegfelelési mutatója (CET1) 13,7 százalékra emelkedett szeptember végére a múlt év végi 13,4 százalékról.

Az RBI a közép-kelet-európai régió egyik legnagyobb bankcsoportja, a térségben 1986-ban Magyarországon nyitotta meg első leánybankját.

A magyarországi leánycégének idei első kilenchavi adózott eredménye 67 millió euróra nőtt az egy évvel korábbi 57 millió euróról. A nettó díjbevétel 98 millió euróról 111 millió euróra ugrott, a nettó kamatbevétel pedig 99 millió euróról 105 millió euróra emelkedett. A magyarországi leánycég kilenchavi eredményességét javította az is, hogy tartalékalapjából 32 millió eurót szabadíthatott fel, ami 13 millióval több az egy évvel korábbihoz viszonyítva.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!