Védelmébe vette Lengyelországot Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő a LIBE-bizottságban

Külföld, 2023.03.23

Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő védelmébe vette Lengyelországot az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) csütörtöki ülésén.

Felszólalásában - amelyet közösségi oldalán is megosztott - a fideszes képviselő kifogást emelt amiatt, hogy a bizottság vitát kezdeményezett a lengyel igazságszolgáltatás helyzetéről, de erre a vitára csak az egyik felet, az Európai Bizottságot hívta meg. Mint mondta, ezzel a vita legelemibb szabályai sem érvényesülnek.

Hidvéghi Balázs szerint ennek oka az, hogy "a bizottságot nem érdekli a kiegyensúlyozott vita, soha nem is érdekelte".

Úgy fogalmazott: "amit az itteni baloldal szeret csinálni, az az, hogy a saját narratívájukat, és csakis a saját narratívájukat hallgatják meg, más véleményeket nem".

Közösségi oldalán felháborítónak nevezte, hogy baloldali politikusok hetente összeülnek és "nagy egyetértésben elítélik Lengyelországot". Mindezt anélkül, hogy meghallgatnák a lengyel kormány álláspontját. "Ezért álltam ma ki lengyel barátaink mellett, a lengyel-magyar barátság napján" - mondta Hidvéghi Balázs.

A fideszes politikus szerint természetesen nem véletlen, hogy ez a vita most folyik; közelednek a lengyel választások, így "a bizottság ismét kiveszi a részét a közvélemény manipulálásából".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!