Vezet az orosz kormánypárt a választási részeredmények alapján

Külföld, 2021.09.19

Oroszország kormánypártja, az Egységes Oroszország a szavazatok 20,06 százalékának összesítése alapján 42,92 százalékkal vezet.

A kommunisták 23,04, a liberális demokraták 8,77, az Igazságos Oroszország - Hazafiak - Az Igazságért pártiak 7,14 százalékon, az Új Emberek pedig 6,87 százalékon állnak. A parlamenti bejutási küszöb öt százalék.

1996-ban az Egységes Oroszország a szavazatok 54 százalékát kapta.

Az előzetes eredmények szerint az Egységes Oroszország a 225 egyéni körzetből 158-ban vezet, a kommunisták 13-ban, az Igazságos Oroszország - Hazafiak - Az Igazságért párt jelöltjei pedig ötben.

Jevgenyij Sevcsenko, a Központi Választási Bizottság tagja az Eho Moszkvi rádiónak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy a szavazókörzetek túlnyomó többségének eredményét várhatóan közép-európai idő szerint reggel négyre összesíthetik.

Andrej Turcsak, az Egységes Oroszország főtanácsának titkára kijelentette, hogy pártja "becsületes és tiszta" győzelmet aratott. A párt vezetője, Dmitrij Medvegyev nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. Turcsak szerint megbetegedett és erősen köhög.

Nem jelent meg vasárnap a kormánypárt kampányközpontjában Szergej Lavrov külügy- és Szergej Sojgu védelmi miniszter sem. Mindkét tárcavezető az Egységes Oroszország listavezető "ötös fogatának" tagja volt. Távolmaradásukat a pártban a RIA Novosztyi hírügynökség szerint lehetséges hivatalos elfoglaltságukkal magyarázták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!