Vezető CDU-poilitikus: túl alacsony a német alapanyagok aránya a Bundestag konyhájában

Külföld, 2019.08.07

Több hazai, Németországban előállított élelmiszert kell feltálalni a szövetségi parlament (Bundestag) étkezdéiben - sürgeti a parlamenti elnöknek intézett levelében a Kereszténydemokrata Unió (CDU) egyik vezető politikusa a Bild című német lap szerdai beszámolója szerint.

A Bundestag büféinek és éttermeinek kínálatában csupán 20 százalék a német alapanyagok aránya, ami elfogadhatatlanul alacsony - véli Gitta Connemann, a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös frakciójának helyettes vezetője.

Aki tudatos vásárlói magatartásra ösztönzi a fogyasztókat, maga sem járhat más utat. "A tisztelt háznak példát kell mutatnia, a német élelmiszerek nagykövetévé kell válnia" - írta a mezőgazdasági és fogyasztóvédelmi ügyekkel foglalkozó szakpolitikus Wolfgang Schäublének megküldött levelében, kiemelve: elvárja a házelnöktől, hogy "hasson oda az illetékeseknél" a német alapanyagok arányának emelése érdekében.

"Jogosan vagyunk büszkék a német tartományok terményeire", és "nem véletlenül keresik világszerte a Németországból származó élelmiszert". Azonban úgy tűnik, hogy éppen a Bundestagban nem becsülik meg a hazai gazdálkodók munkáját, akik így "joggal kérdezhetik: +talán nem elég jó a húsunk a képviselő asszonyoknak és uraknak?+" - írta Gitta Connemann.

Hozzátette, hogy a német élelmiszereket a világszerte legmagasabb szintű mezőgazdasági és fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően állítják elő, és fogyasztásuk az éghajlat védelméért folytatott küzdelemhez is hozzájárul, mert a hazai termék révén kevesebb szén-dioxid kerül a légkörbe, mint az importáruval.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!