A Bundestag büféinek és éttermeinek kínálatában csupán 20 százalék a német alapanyagok aránya, ami elfogadhatatlanul alacsony - véli Gitta Connemann, a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös frakciójának helyettes vezetője.
Aki tudatos vásárlói magatartásra ösztönzi a fogyasztókat, maga sem járhat más utat. "A tisztelt háznak példát kell mutatnia, a német élelmiszerek nagykövetévé kell válnia" - írta a mezőgazdasági és fogyasztóvédelmi ügyekkel foglalkozó szakpolitikus Wolfgang Schäublének megküldött levelében, kiemelve: elvárja a házelnöktől, hogy "hasson oda az illetékeseknél" a német alapanyagok arányának emelése érdekében.
"Jogosan vagyunk büszkék a német tartományok terményeire", és "nem véletlenül keresik világszerte a Németországból származó élelmiszert". Azonban úgy tűnik, hogy éppen a Bundestagban nem becsülik meg a hazai gazdálkodók munkáját, akik így "joggal kérdezhetik: +talán nem elég jó a húsunk a képviselő asszonyoknak és uraknak?+" - írta Gitta Connemann.
Hozzátette, hogy a német élelmiszereket a világszerte legmagasabb szintű mezőgazdasági és fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően állítják elő, és fogyasztásuk az éghajlat védelméért folytatott küzdelemhez is hozzájárul, mert a hazai termék révén kevesebb szén-dioxid kerül a légkörbe, mint az importáruval.
(MTI)
Véleménye van? Szóljon hozzá!