Vívó vk - Eredményes selejtező után kevésbé sikeres főtáblás szereplés Heidenheimben

Külföld, 2024.02.23

Hét magyar vívhatott a főtáblán a férfi párbajtőrözők heidenheimi világkupaversenyén, de a legjobb 16-ig egyikük sem jutott el.

A hatalmas, 352 fős mezőnyben a két egyéni világbajnok magyar, Koch Máté és Siklósi Gergely kiemeltként - további 14 párbajtőrözővel együtt - a csütörtöki selejtezőt még kihagyhatta, a többiekre viszont nehéz feladat várt. Nagy Dávid, Andrásfi Tibor és Bakos Bálint hibátlan csoportkörrel biztosította helyét a legjobb 64 között, később pedig Bányai Zsombor és Fenyvesi Csaba csatlakozott még hozzájuk.

A pénteki folytatás viszont már nem sikerült jól: Siklósi, Bányai, Bakos és Fenyvesi az első, Koch, Andrásfi és Nagy pedig a második fordulóban búcsúzott.

A magyar szövetség honlapja emlékeztetett rá, hogy bár az egyéni verseny a hazai válogatásba beleszámított, a szombati csapatviadal sokkal fontosabb, azon ugyanis a válogatott biztosíthatja helyét a párizsi olimpián, ami egyben három egyéni indulói helyet is jelentene. A magyar csapat az ötödik helyen áll a kvalifikációs rangsorban, azaz jelenleg a zónaeloszlás szerinti kvóta járna neki. A következő európai válogatott, a cseh a kilencedik pozíciót foglalja el, jelentős hátránnyal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!