Vívó vk - Heidenheimi győzelmével biztos olimpiai résztvevő a férfi párbajtőrcsapat

Külföld, 2024.02.24

A magyar férfi párbajtőrcsapat aranyérmet nyert szombaton a heidenheimi világkupaversenyen, ezzel biztossá vált az olimpiai részvétele.

A németországi viadal előtt az ötödik helyen állt a kvalifikációs rangsorban a magyar együttes, ez zónaeloszlás szerinti kvótát ért volna, a következő európai válogatott, a cseh pedig a kilencedik pozíciót foglalta el, jelentős hátránnyal. A magyarok a németországi viadalon az éppen előttük álló kazahokat is legyőzve harcolták ki a győzelmet, ezzel az első négy közé kerülnek a rangsorban.

Az egyéves kvalifikációs időszakban még egy csapatverseny van hátra, ezt egy hónap múlva Tbilisziben rendezik, de a tavaly Európa-bajnok, vb-ötödik magyar válogatottnak - a hazai szövetség honlapjának közlése szerint - már biztos a helye az olimpiai mezőnyben.

A Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Nagy Dávid összeállítású együttes Heidenheimben a 32 között kapcsolódott be a küzdelembe, ott 45-28-ra nyert a brazilok ellen, majd a nyolcaddöntőben 45-30-ra verte a kanadaiakat. A negyeddöntőben is magabiztos volt a magyar csapat, a közvetlen rivális kazahokat 45-28-ra múlta felül, ezzel meg is előzte őket az olimpiai kvalifikációs rangsorban. Ugyancsak kedvezett a magyaroknak, hogy a franciák a nyolc között legyőzték a cseheket, akik így még távolabbra kerültek a kvalifikációs versengésben. Az elődöntőben a magyarok kiélezett küzdelemben, 37-36-ra verték a franciákat, majd a döntőben 37-30-ra a Tokióban olimpiai bajnok japánokat úgy, hogy az utolsó pár előtt 22-21 volt az állás, végül Siklósi 15-9-re nyert Kano Koki ellen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!