Vívó-vk - Lemaradt a legjobbak küzdelméről a férfi párbajtőrcsapat Heidenheimben

Sport, 2023.02.25

Nem sikerült a magyar férfi párbajtőrcsapatnak a heidenheimi világkupaverseny: a nyolcaddöntőben egytusos vereséget szenvedett, végül pedig 13. lett a 41 válogatottat felvonultató mezőnyben.

A németországi viadalt világranglista-negyedikként kezdő magyarok - Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Nagy Dávid összeállításban - az észtek legyőzése után a 16 között 28-27-re kikaptak a lengyelektől, majd a 9-16. helyért rendezett szakaszban ugyancsak egy tussal, 33-32-re az amerikaiaktól. A folytatásban nyertek az izraeliek és az egyiptomiak ellen - a vk honlapja szerint.

Tőrben Kairóban rendeztek világkupát nőknek és férfiaknak egyaránt. Összesen hét magyar szerepelhetett a főtáblán, a hunfencing.hu beszámolója szerint közülük egyedül Kondricz Katának sikerült asszót nyernie, így ő a legjobb 32-ig jutott.

Vívásban áprilisban kezdődik az olimpiai kvalifikációs időszak, addig az a cél, hogy a jó világranglistás helyeket megőrizzék a magyarok, illetve ha lehet, javítsanak, hogy kedvező helyzetből vághassanak neki a párizsi játékok előtti fontos egy évnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!