Vizsgálatot követelnek az amerikai járványügyi munkanélküliségi alapot érintő állítólagos csalások miatt

Külföld, 2021.12.01

Amerikai kongresszusi képviselők vizsgálatot követelnek a koronavírus-járvány miatt bevezetett kormányzati munkanélküliségi támogatási programmal kapcsolatos állítólagos visszaélések ügyében, miután kiderült, hogy kínai, orosz és más országbeli online bűnöző csoportok több tíz milliárd dollárnyi összeget csaltak el - jelentette a The Washington Times szerdán.

A jobboldali-konzervatív amerikai napilap online cikke szerint republikánus és demokrata párti képviselők is a támogatási alappal kapcsolatos csalások kivizsgálását követelik.

A kongresszus által jóváhagyott több mint 700 milliárd dolláros járványügyi munkanélküliségi támogatási alapból mintegy 175 milliárd dollár (56 875 milliárd forint) került külföldi csalók kezébe, és ennek nagy része olyan bűnszervezetekhez kerülhetett, amelyeket más kormányok támogatnak.

James Comer kentucky-i képviselő, a kongresszus befolyásos költségvetési ellenőrzésért és reformokért felelős bizottságának vezető republikánus tagja szerint a fenti számok "súlyos aggodalomra" adnak okot, és a bizottságnak "haladéktalanul foglalkoznia" kell a kérdéssel.

"Immár majdnem egy éve kongatom a vészharangot a járványügyi munkanélküliségi támogatási programmal kapcsolatos hatalmas méretű csalás miatt, ám a bizottság demokrata párti tagjai visszautasították, hogy akárcsak egyetlen meghallgatást is tartsanak az adófizetők pénzével kapcsolatos elképesztő visszaélésekről" - mutatott rá a kentucky-i képviselő kedden.

A republikánusok szerint napvilágra került csalásoknak figyelmeztetésül kell szolgálniuk a demokraták számára, akik éppen egy 1750 milliárd dolláros költségvetési program elfogadására készülnek, amely példátlan mértékben kiterjesztené a szociális szolgáltatások mértékét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!