Voks 24 - Választási részvételre és a keresztény értékek támogatására buzdítják a hívőket Romániában a katolikus püspökök

Külföld, 2024.05.15

A június 9-i választásokon való részvételre és a keresztény értékeket felvállaló jelöltek támogatására buzdította a hívőket szerdán közzétett felhívásukban a romániai katolikus püspökök.

A romániai római katolikus és görögkatolikus főpásztorok május 13-15. között Nagyváradon, a Román Püspöki Konferencia (CER) keretében tartott plenáris ülésükön fogalmazták meg választási felhívásukat.

Az MTI-hez is eljuttatott dokumentumban arra kérik híveiket, hogy a választások közeledtével tudatosítsák magukban a közösség jövőjének alakításában betöltött szerepüket.

"Most nyíltan fel kell vállalnunk azokat az értékeket, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a keresztény közösség fejlődjön és növekedjen. Arra kérünk benneteket, hogy olyan jelölteket támogassatok, akik lendületesen és megújult elkötelezettséggel kívánják szolgálni az egységet az evangéliumi tanítás fényében, a béke és a demokrácia megteremtése érdekében" - fogalmaznak választási felhívásukban az egyházi vezetők.

Arra intik hívőiket, hogy azok mellett köteleződjenek el, akik eddig is képviselték és a jövőben is képviselni akarják a közösséget, akik részt vesznek a társadalom fejlesztésében és építésében, akik a közjót, az erkölcsi értékeket, az egészségügyet, az oktatást, a gazdasági lehetőségeket, a kultúrát és a vallási jelenlétet támogatják a társadalmi életben.

"Arra buzdítunk benneteket, hogy vegyetek részt a szavazáson, tudva, hogy a kereszténységben minden politikai gondolkodás mércéje az ember Istentől kapott méltósága" - fogalmaznak választási felhívásukban a romániai katolikus püspökök.

A Román Püspöki Konferencia tavaszi plenáris ülésének a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye adott otthont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!