Vucic: kedvező áron tud a következő három évben Szerbia gázt vásárolni Oroszországtól

Külföld, 2022.05.29

Nagyon kedvező áron tud a következő három évben Szerbia gázt vásárolni Oroszországtól - jelentette ki Aleksandar Vucic szerb elnök vasárnap azt követően, hogy telefonon tárgyalt orosz hivatali kollégájával, Vlagyimir Putyinnal.

Jelezte, egyelőre nem közölheti, hogy milyen áron vásárol majd gázt Szerbia, erről a szerbiai Srbijagasnak és az orosz Gazpromnak kell egyeztetnie.

A gázellátásról szóló, hatályban lévő tízéves megállapodás Szerbia és Oroszország között a hónap végén lejár. Az új szerződés a szerb elnök bejelentése szerint három évre szól.

Aleksandar Vucic azt is közölte, hogy a szerbiai gáztározók bővítéséről is egyeztetett az orosz elnökkel. Az udvarnoki gáztározó többségi tulajdonosa a Gazprom.

"Amennyiben mindent a megbeszéltek szerint tudunk megvalósítani, biztosítva leszünk télre" - magyarázta a szerb államfő.

A két elnök tavaly novemberben Szocsiban állapodott meg arról, hogy egyelőre nem változik a Szerbiának szállítandó gáz ára, a beszállított mennyiséget viszont a megnövekedett szükségletek miatt növelik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!