Wagner-lázadás - Orosz külügy: Kína támogatja a helyzet stabilizálását Oroszországban

Külföld, 2023.06.25

Támogatását fejezte ki Kína az orosz vezetésnek az Oroszországban kialakult helyzet stabilizálására irányuló erőfeszítéseiben, és megerősítette, hogy érdekelt Oroszország kohéziójának és további prosperitásának megerősítésében - közölte vasárnap az orosz külügyminisztérium.

A moszkvai diplomácia honlapján azt követően jelent meg ez a tájékoztatás, hogy Andrej Rudenko orosz külügyminiszter-helyettest pekingi munkalátogatása során fogadta Csin Kang kínai külügyminiszter, és tárgyalt vele Ma Csao-hszü külügyminiszter-helyettes is.

A kínai fővárosban Rudenko a tervek szerint külön megbeszélést folytat még Liu Hsziao-minnel, a kínai kormánynak a Koreai-félsziget ügyében kinevezett különleges képviselőjével, valamint részt vesz az Oroszországi Külügyi Tanács és a Kínai Társadalomtudományi Akadémia által évente megrendezett együttműködés konferencián.

Minszkben kiadott tájékoztatás szerint vasárnap is tárgyalt telefonon Aljakszandr Lukasenka fehérorosz és Vlagyimir Putyin orosz elnök. Két nap alatt a két vezető harmadik alkalommal lépett kapcsolatba egymással.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!