60 millió forintot gyűjtött traumatizált gyerekeknek az UNICEF Magyarország és a Világszép Alapítvány

Kultúra, 2023.10.03

60 millió forintot gyűjtött traumatizált gyerekeknek az UNICEF Magyarország és a Világszép Alapítvány; a szeptember 29. és 30. között rendezett UNICEF Pop-Up Store and More nevű jótékonysági kezdeményezés megsokszorozta három évvel ezelőtti bevételt - tájékoztatták a szervezők az MTI-t kedden.

Mint közleményükben felidézik, az eseménysorozatot idén is egy online aukció indította, ahol a beérkezett tételekből a legértékesebb, legkülönlegesebb divatcikkekre lehetett licitálni, majd ezt követte a népszerű, kétnapos jótékonysági gardróbvásár. A kezdeményezéshez Blaskó Nikolett, az ACG Reklámügynökség vezetőjének felhívására idén ismét több mint 60 magyar tervező, márka csatlakozott, és adományozott készleten maradt, valamint új kollekciós darabokat, illetve a gazdasági élet több száz szereplője és ismert emberek ajánlották fel gardróbjuk értékes alig, vagy sokszor egyáltalán nem használt darabjait. A két hónapos gyűjtés eredményeként több mint 3500 tétel gyűlt össze.

A kezdeményezés korábbi nagyköveteihez, Mihalik Enikő szupermodellhez és Blaskó Nikolett kommunikációs szakemberhez idén Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus is csatlakozott, aki 200 érdeklődő részvételével tartott előadást és pódiumbeszélgetést a gyermekkori traumák jelentőségéről.

Az UNICEF Pop Up and More gálavacsorával egybekötött 28 tételből álló jótékonysági licittel zárult, amelyen elismert kortárs alkotók felajánlott alkotásai mellett, Áron Eszter, Daubner Anna és Szegedi Kata divattervezők, az Unicef Magyarország és a Világszép Alapítvány gyerekeivel közösen készített egyedi, különleges ruhadarabjai is kalapács alá kerültek. Void Gergő az alapítványok gyerekeivel közösen elkészített nagyméretű 220x350 cm-es graffitijére szintén licitálhattak a részvevők.

Az UNICEF Magyarország kampányához idén a hazai állami gondozásban nevelkedő gyerekeket támogató Világszép Alapítvány is csatlakozott, amely több mint 10 éve áll olyan gyerekek mellett, akikről a saját szülei helyett az állam gondoskodik - áll a közleményben.

Az UNICEF a világ legveszélyeztetettebb, háborúk, katasztrófák vagy válságok által sújtott gyerekeinek nyújtott segítség mellett magyar programjain keresztül a hazai gyerekek traumáinak megelőzésén és gyógyításán is dolgozik. Mentorálást és megerősítő élményeket biztosít állami gondozásban élők számára, fellép a gyerekekkel szembeni erőszak minden formája, így többek között az iskolai és online bántalmazás ellen - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!