A Bábszínház kulisszáit mutatja be a Deák17 Galéria új tárlata

Kultúra, 2023.03.20

A bábszínház kulisszái mögé enged bepillantást a Deák17 Galéria és a Budapest Bábszínház Minden báb! címet viselő közös, kedden nyíló kiállítása.

A főváros egyesítésének 150. évfordulója alkalmából rendezett kiállításon a bábok, fotók, plakátok megtekintésén túl a látogatóknak lehetőségük nyílik arra is, hogy végigkísérjék egy bábelőadás születését a tervezőasztaltól a színpadig - közölte a kiállítótér hétfőn az MTI-vel.

A Budapest Bábszínház 73 éves múltjának köszönhetően képzőművészetileg is értékes bábarchívummal rendelkezik, ebből a mintegy huszonkétezer bábból álló gyűjteményből válogatott a két kurátor, Palya Gábor Dávid és Végvári Viktória. A kiállítás egyfajta történeti áttekintésre is vállalkozik, bemutatva a különböző korszakok bábjait és tervezőit, és az egyes korosztályok számára készülő bábok változatosságát.

A tárlaton az is kiderül, hogy a háttérben milyen sokféle szakma képviselői működnek együtt egy előadás megszületésében, így a kellékesek, a díszítők, a világosítók, a hangosítók, az öltöztetők, a sminkesek, a fodrászok, a műhelyek, valamint a szervezők munkájába is bepillanthatnak az érdeklődők.

A szervezők múzeumpedagógiai foglalkozásokkal is készülnek három korcsoportban iskolai osztályok számára, valamint a kiállítótér történetében először, most az óvodásokat is várják interaktív foglalkozással.

A kiállítás május 27-ig látogatható a Deák17 Galériában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!