A Budapesti Fesztiválzenekarral indítja a bérletszezont a Filharmónia Békéscsabán

Kultúra, 2021.06.14

November 9-én a világ tíz legjobb zenekara között számon tartott Budapesti Fesztiválzenekarral indítja a bérletszezont a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. Békéscsabán - közölték hétfőn a Csabagyöngye Kulturális Központban tartott sajtótájékoztatón.

A Budapesti Fesztiválzenekarral indítja a bérletszezont a Filharmónia Békéscsabán Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a rendezvényen úgy fogalmazott, hogy a templomkoncertekkel és a térzene-programokkal egyrészt "szélesre nyitják a kapukat", hogy minél többen találkozzanak - akár sétálgatás közben - a komolyzenével. Másrészt magas színvonalú világsztárokkal szolgálják ki a bérletvásárlókat. A világhírű grúz-francia zongoraművész testvérpár, Khatia és Gvantsa Buniatishvili csak Budapesten és a Békéscsabán ad koncertet - fogalmazott.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a 15 hónapos karanténidőszak után az "élet újraindításának vezérmotorja a kultúra lesz". Felidézte, hogy programot indítottak, amelyben évente mintegy száz templomi orgonát újítanak fel, így kulturális színterekké is válnak a templomok. A békéscsabai katolikus templom orgonája ötmillió forintból nemrég készült el, így "egy újabb koncertszíntérrel gazdagodik Békéscsaba".

Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója a bérletprogram ismertetésekor elmondta, hogy neves előadókat várnak a Csabagyöngye Kulturális Központ pódiumán. A Budapesti Fesztiválzenekarral fellép Alexandra Conunova hegedűművész. December 8-án a Virtuózok egykori nyertese, Boros Misi koncertezik.

Január 14-én újévi hangversennyel, egyúttal "a bérlet ékkövével" kezdik az évet. Khatia és Gvantsa Buniatishvili ekkor érkezik a Concerto Budapesttel és a Keller Quartettel.

Február 18-án az Óbudai Danubia Zenekar lép fel Pusker Júlia szólistával. Március 24-én a Keller Quartet, április 25-én pedig a Szent István Filharmonikusok zenélnek Tallós Álmos hárfaművésszel.

Szamosi Szabolcs szólt arról, hogy augusztus 7-én harmadik alkalommal rendezik meg az Orgonák éjszakáját; augusztusban pedig várhatóan száznál több helyszínen tartják meg az Orgonapont-sorozatot.

A részletes programsorozat megtalálható a www.filharmonia.hu oldalon. A Filharmónia YouTube csatornáján pedig csaknem ötven online koncert tekinthető meg ingyen - mondta.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

A Budapesti Fesztiválzenekarral indítja a bérletszezont a Filharmónia Békéscsabán A Budapesti Fesztiválzenekarral indítja a bérletszezont a Filharmónia Békéscsabán A Budapesti Fesztiválzenekarral indítja a bérletszezont a Filharmónia Békéscsabán
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!