A Csak lazán! című előadást mutatja be a temesvári színház

Kultúra, 2021.05.04

A Csak lazán! című előadást mutatja be szerdán a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a produkció kiindulópontja Szabó Magda Mózes egy, huszonkettő című regénye - közölte kedden az erdélyi magyar színház.

Az előadás Szabó Magda regényének történetét meséli tovább úgy, hogy a kezdő jelenet a regény befejezése. Az alkotócsapat arra kereste a választ, hogyan folytatódhat Szabó Magda regénye. A Csak lazán! története a nemzedékek közötti szakadék és annak átjárhatatlansága, a tabuk, az évekig elhallgatott igazságok terhének hordozása és az önmagunkkal való őszinte szembenézés problémáit boncolgatja. Az előadást a Take it easy ltd. - vagyis a Csak lazán kft. -, egy színészekből, rendezőből, zeneszerzőből, vizuális művészekből álló kísérletező kedvű alkotócsoport hozta létre. Az alkotók szándéka olyan előadásokat létrehozni, amelyeket az elejétől a végéig ők komponálnak meg a történet kitalálásától a megíráson keresztül a színpadra állításig.

Kedves Emőke rendező szerint "ameddig improvizálni, bohóckodni és nagyokat nevetni tudunk, addig nagy baj nem lehet, a komédiázásban viszont nem ismerünk tréfát".

Az előadás bemutatója a temesvári színház Stúdiójában lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!