A hétvégén rendezik meg a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatot

Kultúra, 2023.09.20

Több száz kulturális központ, művelődési ház, közösségi színtér várja az érdeklődőket országszerte és a határon túl is változatos programokkal a péntektől vasárnapig tartó 17. Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozaton.

A Kultúrházak éjjel-nappal célja több mint másfél évtizede az, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek, értékelvűségnek - közölte az eseményt szervező Magyar Népművelők Egyesülete szerdán az MTI-vel.

Mint írják, a "Mindennap értéket adunk" szlogennel a szervezők azt üzenik, hogy a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt.

A közleményben felidézik, hogy a tavalyi rendezvényen több mint 300 regisztráló mintegy 400 helyszínen csaknem 1000 programmal várta a látogatókat.

A Magyar Népművelők Egyesülete által szervezett országos rendezvénysorozathoz ingyenesen csatlakozhat minden magyarországi és határon túli közművelődési intézmény, közösségi színtér és szervezet. A hétvégén újra lehetőség nyílik arra, hogy a Kultúrházak éjjel-nappal keretében minden közösségi színtér vagy intézmény a figyelem középpontjába kerüljön - hangsúlyozzák, megjegyezve, hogy ezen a hétvégén minden évben jelentősen emelkedik a kultúrházak látogatottsága.

Mint írják, pénteken a budapesti Csili Művelődési Központ, szombaton a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra lesz a kiemelt helyszín, vasárnap pedig Epöl községben zajlanak majd a kiemelt programok.

A programsorozathoz csatlakozni kívánó intézmények még szerdán regisztrálhatnak a www.kulturhazak.hu weboldalon. A jelentkezők szakmai programjaik feltöltése mellett létrehozhatják önálló oldalukat a kulturhazak.hu szervezeti adatbázisában. A regisztráló intézmények számára állandó, ingyenes megjelenést biztosítanak, amelyet térképes keresővel is támogatnak.

Az akció szervezői hagyományaikhoz híven pályázatot is hirdettek. A Hogy volt? című fotópályázatra szeptember 29-ig várják a jelentkezőket. A pályázat részletei a www.kulturhazak.hu weboldalon találhatók meg.

További információk a Kultúrházak éjjel-nappal weboldalán olvashatóak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!