A kárpátaljai magyarság megsegítésére rendeznek estet a Fonóban

Kultúra, 2024.04.17

Művészek, zenészek, táncosok összefogásával a háborús helyzetben lévő kárpátaljai magyarság megsegítésére rendeznek estet Együtt egymásért! címmel április 27-én a Fonóban.    

A Fonó Budai Zeneház MTI-hez elküldött szerdai tájékoztatójában a szervezők kiemelik, hogy a magyar összetartás nem csak a határvonalig tart és a kultúra nehéz helyzetben is segítséget tud nyújtani embertársaink számára.

"Az esten bemutatjuk Kárpátalja népművészetének sokszínűségét külhoni és itthon élő művészbarátainkkal együtt, amellyel célunk a háborús helyzetben lévő, kárpátaljai magyarság megsegítése" - hangsúlyozták a szervezők.

A rendezvény kiemelt vendégei lesznek Pál Lajos kárpátaljai népzenész, a Kárpátalja Táncegyüttes, a Kokas Banda, a Csipkés Zenekar, a Sodró Együttes, a Prima Volta Zenekar, a Cifra Zenekar, valamint a Paládi Fiúk. Az est házigazdái Pál István "Szalonna", Módos Máté táncos, Váradi Levente fotográfus, Mir Dávid Hessami néptáncos lesznek. Váradi Levente képeiből összeállított kiállítás is várja majd a közönséget.

A rendezvényre a teljes árú mellett támogatói jegyek is válthatók. Az est további támogatói között van Szalonna és Bandája, Magyar Állami Népi Együttes tánckara és a Forrás Néptáncegyüttes - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!