A leégett szentesi sportcsarnokról nyílt kiállítás a Koszta-múzeumban

Kultúra, 2022.01.29

(MTI) - A december utolsó napjaiban leégett szentesi Dr. Papp László Városi Sportcsarnokról nyílt kiállítás pénteken a Koszta József Múzeumban.

A május 1-jéig látogatható Új remény című tárlat bemutatja az 1996-ban elkészült, 24x48 méteres küzdőterű, 600 férőhelyes lelátóval ellátott sportcsarnok építésének történetét. Több száz fényképfelvétel látható a csarnokban tartott eseményekről, ezeket egészítik ki a tűztől megmenekült relikviák mellett olyan tárgyak, emlékek is, melyeket magánszemélyek és sportegyesületek ajánlottak fel a kiállításra.

Farkas Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője megnyitójában úgy fogalmazott, a december 28-án hajnalban keletkezett tűz miatt a várost és a térséget példátlan kár érte, de példátlan az az összefogás is, amely a katasztrófa után indult helyben és országszerte.

A kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy forrást biztosít - amennyiben az épület állapota azt lehetővé teszi - a sportcsarnok rekonstrukciójához vagy ha az szükséges, egy új létesítmény építéséhez. Emellett a katasztrófavédelem ideiglenesen egy felfújható sátrat állít föl a Klauzál Gábor Általános Iskola udvarán, hogy minél kisebb kiesés legyen Szentes sportéletében - közölte a politikus.

Szabó Zoltán Ferenc (Jövőnk Szentes Egyesület) polgármester elmondta, az egy hónapja keletkezett tűzben a város leginkább kihasznált intézményét veszítette el.

A csarnok az elmúlt két és fél évtizedben a hazai és nemzetközi sportesemények, Európa- és világbajnokságok mellett kulturális és társadalmi rendezvények helyszínéül is szolgált, két általános iskola diákjai pedig szinte kizárólag az intézményt használták a mindennapos testnevelés órákhoz.

A katasztrófát követően az önkormányzat által megnyitott számlára mintegy 10 millió forint érkezett, és sok egyéb felajánlást is kaptak az ország minden részéről és külföldről.

A tárlat teljes bevételét a közgyűjtemény az újjáépítésre ajánlotta föl.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!