A Magyar Hospice Alapítványnak gyűjtenek a Filharmóniai Társaság művészei

Kultúra, 2023.09.19

Ünnepi jótékonysági hangversenyt adnak a Magyar Hospice Alapítvány javára a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának nyugalmazott művészei október 1-jén, a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében.

A hangversenyen a zenekar a Rotary Club Budapest Akadémia segítségével gyűjt adományokat a Magyar Hospice Alapítvány munkájának támogatására - olvasható a zenekar közleményében.

A fennállásának 170. évét ünneplő Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának története a Magyar Nemzeti Múzeumban kezdődött 1853. november 20-án a "philharmoniai hangversennyel", amelyet akkor Erkel Ferenc vezényelt. A Senior Gála alkalmával a társaság legtapasztaltabb művészeivel térnek vissza a kezdeteket megidéző helyszínre az ingyenes koncerttel.

A karmester Vajda Gergely lesz, a házigazda ifj. Bazsinka József, a Bartók Rádió szerkesztő-műsorvezetője. A műsorban Schubert és Verdi műveiből adnak elő részleteket. A hangversenyt Kodály Zoltán zenekari műve, a Galántai táncok zárja, amelyet a szerző kilencven éve komponált a Filharmóniai Társaság Zenekarának, az akkori 80. ünnepi gálára.

A programra a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a seniorgala@bftz.hu címen lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!