TV műsor

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szíriában - Fotókiállítás a Párbeszéd Házában

Kultúra, 2019.08.11

Aleppó. Háború. Újjászületés - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szíriában címmel nyílik fotókiállítás a budapesti Párbeszéd Házában szerdán.

A tárlat Solymári Dániel humanitárius szakember, publicista és Bielik István Hemző Károly-díjas fotóriporter fényképeit mutatja be - közölte a Párbeszéd Háza az MTI-vel.

Bielik István képei a szíriai polgárháború egyik legaktívabb időszakában készültek, megörökítve a harcoló és bajtársaikat veszített katonákat, a lakosságot, a gyermekeket és az időseket, a háború szereplői által elszenvedett borzalmakat. Solymári Dániel azt a drámát fotózta, amelyet a háború maga mögött hagyott, üres utcákat, düledező, omladozó házakat, szétlőtt tereket. Míg Bielik István képei jellemzően sötétebb tónusúak, Solymári Dániel anyagában már ott a napfény, a mosoly, a béke, egy új élet hite, az újrakezdés reménye - olvasható a közleményben.

A tárlat tartalma és kerete a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által Aleppóban elkezdett karitatív munka, amely az ország egy talán új fejezetéhez vezet.

A kiállítást Tüske László arabista, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója nyitja meg augusztus 14-én. A tárlat szeptember 8-ig látható.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!