A Nemzeti Filmintézet támogatásával forog a Mrs. Harris goes to Paris című mozifilm

Kultúra, 2020.10.08

A Nemzeti Filmintézet támogatásával forog a Mrs. Harris goes to Paris című mozifilm, a Lesley Manville és Isabelle Huppert főszereplésével, a Hero Squared koprodukciójában készülő angol-magyar filmalkotás gyártásában mintegy 170 magyar szakember vesz részt - közölte a Nemzeti (NFI) csütörtökön az MTI-vel.

Paul Gallico bestseller könyvének legújabb film adaptációja a Nemzeti Filmintézet 279 millió forintos támogatásával készül angol-magyar koprodukcióban. Az 1950-es évek Londonjában és Párizsában játszódó film egy londoni takarítónő története, aki beleszeret a Dior-ház egyik ruhájába, majd életét felforgatva Párizsba utazik, hogy megvegye az exkluzív ruhakölteményt. A divat fővárosában új barátokra lel, és bájával örökre megváltoztatja az addig kizárólag a gazdagoknak és híreseknek fenntartott párizsi divatvilágot - olvasható a közleményben.

Mint írják, a budapesti forgatás különlegessége lesz, hogy két világszerte ünnepelt filmsztár, Lesley Manville (A korona, Demóna, Fantomszál, Vera Drake) és Isabelle Huppert (Elle, 8 nő, A zongoratanárnő) először fog együtt forgatni. A Mrs. Harris Goes To Paris című filmben Lambert Wilson, Alba Baptista, Jason Isaacs és Roxane Duran is szerepel. A komédia rendezője és társforgatókönyvírója, az amerikai születésű Anthony Fabian (Erősebb a szavaknál, 2013), aki anyai ágon magyar.

A kommüniké emlékeztet, hogy a nagyszabású, mintegy 4 milliárd forintos költségvetéssel, az eOne gyártásában, a Hero Squared koprodukciójában készülő mozifilm nyolchetes forgatása 170 magyar filmes szakembernek biztosít munkalehetőséget. A Mrs. Harris Goes To Paris magyar koproducere Kresmery Dániel és Jonathan Halperyn. A koprodukció stábja a szigorú Covid-protokollt betartva dolgozik minden magyar és angol stábtag egészsége érdekében.

Az NFI elsődleges célja a járványhelyzetben, hogy minél több szakembernek biztosítson folyamatos munkát. Ennek érdekében a Filmintézet idén a magyar gyártású alkotások mellett már nyolc kisebbségi magyar részvétellel készülő koprodukció gyártását is támogatta. 2019-ben a magyar filmgyártás rekordot döntött, a közvetlen filmgyártásra nyilvántartásba vett összeg elérte 164 milliárd forintot, ami az előző évhez képest mintegy 50%-os növekedés - áll az összegzésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!