A tánc világnapja - Az idő múlására hívja fel a figyelmet programjával az L1 Egyesület

Kultúra, 2021.04.27

Az idő múlására hívja fel a figyelmet a tánc világnapja alkalmából ingyenesen elérhető online programjával az L1 Egyesület, amely korábbi fesztiválján rögzített előadásokat oszt meg a közönséggel április 29-én, csütörtökön.

Idén az L1 Független Művészek Közhasznú Egyesület - ahol jelenleg is többségben mozgásművészettel foglalkozó alkotók dolgoznak - 20 éves aktív kapcsolatát ünnepli a Bakelit Multi Art Center Alapítvánnyal és helyszínnel. Ebből az alkalomból április 22-én elindítottak egy retrospektív, jubileumi online előadássorozatot. Az esemény lehetőséget ad arra, hogy akik kedden, csütörtökön és szombaton jegyet váltanak a vetítésekre, visszaidézhessék az elmúlt 20 évben bemutatott produkciókat és velük ünnepeljenek - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A tánc világnapja alkalmából az L1 Egyesület a The Age Festival - főhajtás a kor előtt című fesztiválon 2007. május 27-én a Bakelit Multi Art Centerben bemutatott és rögzített előadásokat osztja meg a közönséggel, a jeles nap alkalmából ingyenesen, a https://www.youtube.com/user/MartaLadjanszki/videos oldalon.

Az egyesület L1danceFest elnevezésű fesztiválja mellett 2007. májusában egy olyan fesztivált szervezett, ahová kizárólag szépkorú bel- és külföldi előadókat és táncosokat hívtak meg. Rohanó világunkban elmarad a múló évek és tapasztalatok tisztelete, ezért az L1-tagok most erre is szeretnék felhívni a közönség figyelmét. Mini fesztiváljukhoz társprogramok is csatlakoztak, amelyek szintén az idő múlásával foglalkoztak, és láthatóak az eseményről készült dokumentációban.

A programban szereplő előadások között van az amerikai Bob Eisen szóló improvizációja, Geltz Péter A nemkívánatos személy című produkciója, a szintén amerikai Christine Maginnis Azalea Nights című előadása és Rókás László Tarzan Zéró: A nulla nem hagyja szorozni magát - Irodalmi est címmel bemutatott műve.

Az L1 Egyesület további előadásokat bemutató online sorozatának folyamatosan bővülő eseménylistáját a https://online-bakelitmultiartcenter.jegy.hu/ oldalon érhetik el az érdeklődők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!