A teátrumi társaság arra kéri a színházakat, hogy maradjanak kapcsolatban a nézőkkel

Kultúra, 2020.11.10

A Magyar Teátrumi Társaság arra kéri a színházak vezetőit, munkatársait hogy a koronavírus-járvány miatt bejelentett szigorítások ideje alatt találják meg azokat a formákat, amelyekkel kapcsolatban maradhatnak a nézőikkel, számukra kulturális élményeket nyújthatnak - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

"Ahogy a tavaszi időszakban sem engedtük el a nézők kezét és ők sem a miénket, legyen ez így most, az év végén is" - fogalmaz a közlemény, amely kitér arra is, hogy a Magyar Teátrumi Társaság a járványhelyzet miatt bejelentett szigorításoknak a színházakat érintő szabályait részletesen át fogja tekinteni.

A szervezet készen áll arra, hogy a színházakat és azok dolgozóit érintő, a bezárásból fakadó következmények enyhítésére vonatkozó javaslatokat tegyen. A szervezet egyben felszólítja a tagszínházakat, hogy a jogszabályoknak teljes körűen tegyenek eleget, ugyanúgy, ahogyan ezt a tavaszi időszakban is megtették.

"A most következő hetek arra is alkalmasak, hogy a színházak elvégezzenek olyan feladatokat, amelyekre nem volt elég idő azokban a napokban, amikor naponta az előadások megvalósítására kellett koncentrálni. Ezen feladatok elvégzése munkát ad a színházi dolgozóknak" - írják.

A szervezet arra is kéri a színházban dolgozókat, hogy lehetőleg önkéntes munkával segítsék a gyógyító munkát ellátó intézmények tevékenységét.

A Magyar Teátrumi Társaság az elkövetkező napokban felmérést készít a színházak bezárásának szakmai és anyagi következményeiről, ezt a kormányzat és a színházi szakma rendelkezésére bocsátja - írja a közlemény.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!