A vérszipoly címmel online bemutatót tart a Centrál Színház

Kultúra, 2021.02.23

A vérszipoly címmel online bemutatót tart a Centrál Színház március 6-án, szombaton, Romhányi József író, költő, műfordító születésének 100. évfordulója alkalmából; a zenés előadásban Tompos Kátyát, Básti Julit és Fehér Tibort is láthatja a közönség.

Philipp István szövegére Bárány Ferenc zenéjével készült A vérszipoly című zenés rímdráma rendezője Puskás Tamás - olvasható a színház MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A komédia szereplői Tompos Kátya, Cserna Antal, Ódor Kristóf, Fehér Tibor és Vári-Kovács Péter. Básti Julit élete első boszorkány-szerepében láthatja a közönség a klasszikus vígjátéki elemekben bővelkedő zenés darabban.

A közleményben felidézik, hogy 1984-ben két angol szakos egyetemi hallgató zenés játékokat kezdett írni, saját maguk és évfolyamtársaik szórakoztatásra. Philipp István írta a darabok szövegét, Bárány Ferenc pedig a dalokat. Így született meg A walesi bárdolatlanok és A vérszipoly című darab.

A közleményben Puskás Tamást idézik, aki elmondta, hogy először az Egyetemi Színpadon rendezte meg a darabot, majd a zajos sikert 1986-ban a Pinceszínház-beli bemutató követte. "Én az első 50 előadásért vállaltam felelősséget, ahol Novák Eszter volt mellettem a koreográfus" - mondta a rendező, hozzátéve, hogy a darab, mint a népköltészet darabjai, kiirthatatlan, valahol mindig játszák.

A produkció díszletét Puskás Tamás tervezte, a jelmezeket Szakács Györgyi. Az este hét órakor kezdődő premiert követően az előadás bármikor elérhető lesz a Centrál Színház honlapján keresztül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!