A KoMod nyerte a fődíjat az RS9 OFF színházi fesztiválon

Kultúra, 2015.10.12

A KoMod Színház produkciója nyerte a fődíjat az idén első alkalommal megrendezett RS9 OFF elnevezésű független színházi fesztiválon.

Az RS9 Színház fesztiválja, az RS9 OFF a független, állandó játszóhellyel nem rendelkező együttesek számára biztosított fellépési és találkozási lehetőséget.

Az október 8. és 11. között megrendezett fesztivál 16 versenyelőadásának többsége telt házak előtt zajlott az RS9 Színháztermében, valamint a Vallai Kertben - olvasható a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Szűcs Katalin kritikus, Pászt Patrícia műfordító és Patrick Mullowney drámaíró alkotta zsűri a fesztivál 200 ezer forintos fődíját a KoMod Színház DeGenráció avagy #yolo ... című előadásának ítélte oda.

A II. díjat az Anyaszínház Woyzeck című produkciója, a III. díjat a Kókai János Társulat Kívül tágasabb című előadása nyerte el.

"A kifonomult színészi játék és letisztult, érzékeny színrevitel" különdíját az Alszanak a halak? című produkció, "A színház mint társadalmi szerepvállalás" különdíját az ArtMan szerzői estje, az egyéni előadói különdíjat a Mátka című táncprodukció nyerte el.

A Bankhitel című előadásnak a magas színvonalú szórakoztatásért, míg az Új-Hídavatás szvit című produkciónak az előadói kreativitásért ítélt oda különdíjat a zsűri.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!